22.12.10

BONA NADAL!!!! NADOLIG LLAWEN!!!!!!!!!




BON NADAL A TOTHOM!!!!

NADOLIG LLAWEN!!!!!!


Posem enguany una felicitació en irlandès, on a la xemeneia al Santa Claus se li posa un desig....

20.12.10

La lluita pel bretó aquest cop a la CNN



La CNN ens porta aquest petit reportatge sobre la lluita per la supervivència de la llengua bretona (comença després de la publicitat)

Ie dros Gymru/Sí per a Gal·les


La campanya del "Sí per a Gal·les", que vol consegyuir la victòria en el referendum del proper dia 3 de març (per tal de decidir que l'Assembea gal·lesa pugui legislar sobre temes establerts sense el vist i plau de Westminster)ja té web.
A dalt a la dreta de la seva web podreu clicar per la versió en anglès.
La figura que s'ha triat per encapçalar la campanya és el president de la federació de rugby del país. Sent Gal·les un país on el rugby mou muntanyes, esperem que així sigui!!

Molta sort!!!

8.12.10

Nova llei per l'oficialitat de la llengua gal.lesa aprovada avui!!!!!!


Molt bona tarda,
Finalment, després de 2 anys i mig d'anades i vingudes a Londres al parlament anglès,aquesta tarda s'acaba d'aprovar una nova llei per la llengua gal.lesa que estableix l'oficialitat de la llengua i l'obligatorietat de l'ús de la llengua aquest cop no només en el sector públic (com establia la llei del 1993) sinó que també en certs sectors privats, que seran posats a escrutini per si ho compleixen.

Un altre pas endavant!!!!

Cam ymlaen arall!!!!!!

2.12.10

Els gal.lesos el dia de la maneta...


Aquesta foto, penjada online poc temps després de que s'acabés l'espaterrant partit del Barça contra el Madrid (el de la maneta...) mostra com n'és de global el món. Uns gal.lesos entusiastes del Barça hi varen ser presents i dugueren amb ells la bandera nacional del drac vermell.
Ja ho diu el lema,no? ("tots units fem força!")

Croeso i gatalonia, boys!!